SEA HARMONYПодкрепете ни в Chivas Venture

Chivas Venture

Sea Harmony представа България на един от най-престижните конкурси за бизнес идеи, които подобряват живота на хората

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

Финансиране

От 8 май твоите гласове ще определят кой ще получи част от 250 000 $ – по 50 000 $ гласувани в 5 поредни седмици. Ти решаваш всяка седмица!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

БЛАГОДАРИМ ВИ

БЛАГОДАРИМ ВИ за подкрепата да развием Българската технология, с която ще променим състоянието на крайбрежните екосистеми в Моретата и Океаните и ще предизвикаме революция в Света на аквакултурите.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

SEA HARMONYНашите Pisa Reef възобновяват живота в моретата ни в полза на Природата, Бизнеса и Обществото

Нашите мидени рифове превръщат основния проблем на Океаните в неизчерпаем източник на храна и устойчив бизнес. Но най-важното е, че те оздравяват увредените крайбрежни екосистеми, като възстановяват хранителната верига в нейната цялост: миди, скариди, риби и други морски обитатели. Това са революционни морски рифови ферми осигуряващи много нови работни места за рибарските общности като позволяват бизнеса многократно да се разшири за пръв път в просторните шелфови зони в открито море, преодолявайки ограниченията на заливите.

Много крайбрежни зони, които са в близост до силнонаселени и индустриализирани региони, са категоризирани като „мъртви зони” – водни пространства, които страдат от ниска концентрация на кислород, заради химически торове и органични отпадъци. Това оказва мащабно негативно влияние върху множество различни животински и растителни видове, изправя рибарите пред опасността да загубят работата си и не на последно място, поставя обществата ни в сериозен риск от световен хранителен дефицит.

Sea Harmony създаде променяща правилата технология за вертикални рифо-подобни мидени ферми, които са неуязвими от бури и не пречат на мореплаването. Те са направени от издържливи материали, които не замърсяват водите с микропластмаси.

Следващият етап в развитието на Sea Harmony е да окуражи местните бизнеси да предприемат стъпки за оздравяване на местната природа и икономика, като в резултат осигурят прехрана за хората по един по-устойчив начин.

Нашата мисия е благата от моретата ни да бъдат достъпни и за следващите поколения.

Финансирането ще ни помогне да привлечем  ключови партньори извън региона на Черно Море, с които да изградим тестови рифове в различни точки на света. Това ще ни позволи да разпространяваме бързо своята технология за мидени рифови ферми в по-широк спектър от локации, в които се нуждаят от нашата помощ.

числата не лъжатКАКВО НИ ПРАВИ СПЕЦИАЛНИ?

Екологично мотивиран екип с висок иновативен потенциал решен да работи за оцеляването на ПЛАНЕТАТА и Човечеството !

71Еко Възстановителни рифа
21Години опит
250Гмуркания
12Души екип
Партньори
Здравословен живот
Възстановяване на Морския Живот
Бъдеще
Екип от Иноватори
Богат опит

какво новоПОСЛЕДНИ НОВИНИ

ЗначениеКакво носят вертикалните мидени рифове?

 1. 1
  Направление 1

  Абсорбиране на CO2 от атмосферата чрез улавянето му в структурата на мидените черупки.

 2. 2
  Направление 2

  Пречистване на морските акватории и подобряването на цялостното качество на водата.

 3. 3
  Направление 3

  Увеличаване рибните запаси, като количество, качество и разнообразие в акваторията, където са разположени.

 4. 4
  Направление 4

  При възстановяване чистотата и качеството на морската акватория, ще се даде шанс за възстановяване популациите на Есетри, Калкани, Черноморски скариди, попчета, ракообразни, актинии, асцидии водорасли и др. изчезващи морски обитатели.

 5. 5
  Направление

  Даване на голяма хранителна независимост и възможности за извеждане на чиста храна от първи порядък, без допълнителни инвестиции за нея(примерно при селскостопански култури: поливане, изкуствено наторяване, пръскане с хербициди, фунгициди и др.). В лицето на миди, рапани, риба и др.